cita

Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.
Oscar Wilde

divendres, 15 de gener del 2010

On trobar instruccions d'ús?



Una de les coses que em molesta és perdre el temps buscant les instruccions d'ús d'un producte concret. I no cal dir que encara em molesta més quant ni tan sols el fabricant les ofereix a través de la seva pàgina web oficial, i no parlo pas de productes des-catalogats ni d'importació, és una cosa que haurien de cuidar les marques si volen oferir un millor servei post venda, i de pas evitar rebre algunes trucades a les centraletes dels seus departaments de servei tècnic. Disposar d'una petita base de dades des productes que enllaci amb una descàrrega o pàgina amb informació del producte no costa tant, només cal mantenir-ho actualitzat i no eliminar la informació, n'hi ha prou amb arxivar-ho.

No cal dir, que moltes vegades som nosaltres mateixos qui causem el problema, començant a fer ús d'un article sense llegir les instruccions d'ús, arxivant la documentació en un lloc on de ben segur no tornarem a trobar o fins i tot llançant-ho a la paperera per tal de contribuir a la causa del reciclat. També ens podem trobar que el producte no disposi de tota la informació que necessitem o el format del mateix no sigui l'adequat per a les nostres necessitats.

Suposarem que ja hem cercat la informació a la pàgina de suport del producte i no trobem la informació que volem, serà el moment de fer servir els cercadors web, però si voleu estalviar-vos una bona estona de feina podeu començar la vostra aventura per la pàgina de Diplodocs, que ens ajudarà en la complicada tasca de trobar fulletons, instruccions, manuals i guies d'ús de molts productes, no només d'electrònica i/o tecnològics. No hi és absolutament tot, però si ens pot ajudar en cas de necessitat en més d'una ocasió.

Aquesta pàgina està disponible en força idiomes, entre ells el Català (amb més o menys encert), Castellà, Anglès, Francés... on hi trobarem instruccions d'ús en molts idiomes també, tot i que la gran majoria en anglès.

També disposa d'un apartat que ens permet afegir nous arxius i contribuir al seu arxiu.

No cal dir que últimament totes les instruccions d'aparells electrònics venen en un CD i en format PDF, des del meu punt de vista és tot un encert empresarial, redueixes costos en impressió i ofereixes agilitat en la recerca d'informació als teus clients, sempre i quant es disposi d'ordinador capaç de llegir documents PDF. Quan disposes d'un manual de més de 100 pàgines, la funció de recerca dins els documents de PDF serà el vostre aliat!

Coneixeu alguna alternativa?

1 comentari:

latafanera.cat ha dit...

On trobar instruccions d’ús?...

Una de les coses que em molesta és perdre el temps buscant les instruccions d’ús d’un producte concret. I no cal dir que encara em molesta més quant ni tan sols el fabricant les ofereix a través de la seva pàgina web oficial....