cita

Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.
Oscar Wilde

dissabte, 23 de gener del 2010

Utilitats per eliminar programes antivirus

Ni m'he tornat boig encara, ni es tracta d'un error tipogràfic. Tot i que pugui semblar un despropòsit, a vegades hem d'eliminar un antivirus del sistema. Pot ser degut a diversos motius, com ara per un mal funcionament del mateix, un canvi d'antivirus, una reinstal·lació de programes, etc.

Normalment n'hi ha prou amb fer servir el desinstal·lador que trobem en el llistat de programes o a través del panell de control. Però en altres ocasions ens podem trobar que resulta molt complicat d'eliminar un antivirus, ja sigui per els típics errors en desinstal·ladors, instal·lacions de més d'un programa antivirus que bloqueja a l'altre, un mal funcionament del sistema operatiu o bé perquè simplement no apareixen en el llistat de programes per poder-ho eliminar. En aquests casos, convé saber de l'existència d'unes utilitats gratuïtes que serveixen per eliminar els antivirus del nostre sistema de forma permanent i més o menys segura, sense haver de modificar fitxers del registre del sistema o bé eliminar arxius de forma manual.

En la majoria d'ocasions son les mateixes empreses d'antivirus les que ofereixen aquestes utilitats, per tal de donar suport als seus usuaris. Una de les principals avantatges d'aquests programes és que ens permeten netejar el sistema de tot registre de l'antivirus que pugui residir en el nostre sistema.

Avui mateix he hagut de batallar una estona per culpa d'una mala instal·lació que he provocat jo mateix, fent cas omís de l'advertència, que amb tant de coneixement, em feia ESET NOD32 mentrestant volia instal·lar-ho i encara hi havia un altre antivirus resident en el sistema. Després de fer un parell de proves, reinstal·lacions dels programes i reiniciades de l'ordinador no he tingut més remei que encomanar-me a una d'aquestes utilitats.

De totes les utilitats les que més he fet servir han estat les de Symantec Norton (amb diferència) i Panda (amb els seus conflictes amb impressores, accés a Internet...). No se per quin extrany motiu, però és força habitual que alguns antivirus, com ara Norton, donin problemes en intentar eliminar-los del sistema i ens obliguen a recórrer a aquestes utilitats.

Us deixo amb el llistat d'eines per eliminar els antivirus;

NOTA: Consulteu les condicions i aspectes a tenir en compte per a cada eina, algunes requereixen d'executar-les sota condicions especials, com ara en mode de seguretat (a prova d'errors).

Alguns enllaços d'interès i referència;

Un fet prou divertit és que moltes empreses del sector ofereixen una pàgina on fan referència a les eines per treure els programes de la competència i amaguen tan com poden els dels seus productes.

Espero que amb aquest article ja no tinguem més problemes per desintal·lar l'antivirus rebels.

2 comentaris:

latafanera.cat ha dit...

Utilitats per eliminar programes antivirus...

Ni m’he tornat boig, ni es tracta d’un error tipogràfic. Tot i que pugui semblar un despropòsit, a vegades hem d’eliminar un antivirus del sistema. Pot ser degut a diversos motius, com ara per un mal funcionament del mateix, un canvi d’antivirus,......

www.meneame.net ha dit...

Utilidades para eliminar programas antivirus...

Aunque pueda parecer un despropósito, en ocasiones tenemos la necesidad de desinstalar nuestro antivirus ya sea debido a un mal funcionamiento del mismo, un cambio de programa, una reinstalación, etc.......