cita

Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.
Oscar Wilde

dissabte, 16 de gener del 2010

Frets on fire, el simulador musical definitiu

Seguint els passos dels videojocs musicals actuals, com ara Guitar Hero, Rock Band i Singstar, trobem que les noves versions del joc gratuït per a PC Frets on Fire inclouen la possibilitat de jugar amb més d'un controlador de joc al mateix temps, simulant tots els components d'una banda musical de Pop/Rock.



Permet jugar amb 4 jugadors al mateix temps, amb diferents configuracions, sent la més habitual un jugador com a guitarra, un altre com a baix, un a la bateria i finalment el cantant. Només ens farien falta els accessoris (o controladors) de joc, que serien les guitarres, bateria i micròfon, si ja disposem d'algun joc en consola podem fer servir els seus accessoris, tan sols ens faltarien els adaptadors a USB per connectar-ho a l'ordinador. Tot i que si volem podem comprar accessoris compatibles que sempre surten més econòmics que els oficials de cada joc i compliran a la perfecció... no cal dir que podem jugar-hi també amb el teclat de l'ordinador!

Tot i que hem anomenat el joc Frets on Fire, farem servir una versió (un projecte alternatiu) anomenat FoFiX, que inclou moltes millores i possibilitats vers el joc original. El podem descarregar des d'aquest enllaç de la pàgina oficial del mod (modificació).



Avantatges;

  • El joc és gratuït i disponible per a diferents plataformes i sistemes com ara Windows, LinuxMacOS. Fins i tot podem trobar cançons 100% legals (creative commons, etc).

  • Podem "tocar" qualsevol cançó que ens agradi, només cal que algú l'hagi creat, o podem crear-ne nosaltres. Pràcticament no tenim cap tipus de límit, des de les cançons més conegudes fins a veritables frikades.

  • Permet jugar amb 4 jugadors al mateix temps, cadascun amb un instrument.

  • Ho podem configurar pràcticament tot, rendiment, aspecte, comportament...


Inconvenients;

  • El nivell visual i aspecte gràfic és una mica inferior, no presenta escenaris dinàmics amb 3D (de moment). I si ho volem "macu" s'ha de personalitzar amb els temes (themes) que podem trobar basats en els jocs citats anteriorment.

  • Requereix que l'usuari busqui cançons per tocar, en trobarem de ben fetes i sincronitzades, però també en podem trobar que no.

  • Si volem gaudir de tots els instruments i possibilitats del joc hem de configurar-ho tot, l'aspecte visual i tots accessoris. Pot resultar una tasca no massa senzilla.

  • Per gaudir al 100% hem de disposar dels controladors (guitarres, bateria, micròfon).


NOTA: Per jugar amb el baix/bateria/micro necessitem cançons preparades, és a dir, que continguin l'instrument que volem tocar. Buscant per la xarxa trobareu les cançons provinents del joc Rock Band i altres, que inclouen aquests altres instruments a part de la guitarra.

Per poder jugar no necessitem un gran equip amb targeta de vídeo dedicada, però tot hi ajuda, sobretot si volem tocar amb 4 jugadors al mateix temps i fent servir temes amb molts efectes visuals. Si el vostre equip no és gaire potent, podeu jugar amb els temes "light" i recomanat un sol jugador.



Descarregar cançons i packs (sense cap ordre de prioritat concret);

Enllaços recomanats;

PD: No he parlat de FoF Spain perquè fa mesos que no s'actualitza ni la pàgina ni les descàrregues i està ple de publicitat i pop-ups. Hi ha millors alternatives a aquesta web.