cita

Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.
Oscar Wilde

diumenge, 17 de gener del 2010

Els clàssics no moren mai

És una frase que els més grans acostumen a repetir i la veritat és que no s'equivoquen pas gaire, es pot aplicar a tot en aquesta vida, fins i tot en el mon dels videojocs, on podem trobar moltes cançons de música clàssica adaptades als nous temps. No parlarem dels autors de les bandes sonores de videojocs que no tenen res d'envejar a les grans composicions clàssiques, sinó que ens centrarem en els videojocs musicals, o simuladors musicals com s'acostuma a dir.



Crec que és una forma d'apropar la música clàssica a tota una generació que no es mouen si no els agrada. Trobem alguns exemples de música clàssica reversionada per a videojocs musicals, us deixo amb un petit llistat amb enllaços a vídeos de Youtube de videojocs amb cançons de música clàssica;

  • Classic party triathlon disponible per a Drummania (simulador de bateria, anterior al Guitar Hero i Rock Band) i Stepmania.

  • Speed over Beethoven, una peça curta i ràpida per al simulador de ball (steps?) de DDR (Dance Dance Revolution) i Stepmania.

  • Beethoven virus, una de les cançons més mítiques del joc Pump it Up, molt semblant al DDR.

  • Vivaldi Winter, una altre peça del Pump it Up, PIU per als amics.

  • Canon Rock (versió de Jerry C de l'obra de Pachelbel), cançó rockera que funciona molt bé entre els més experimentats del "simulador de guitarra" per a PC, Frets On Fire.


De manera que podem acabar "tocant" amb una guitarra com si fos un violí o ballant com bojos al ritme del piano. Us animeu?