cita

Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.
Oscar Wilde

dimecres, 2 de desembre del 2009

El gremi de flequers si sap com fer les coses

Gremi de flequers

L'altre dia mirant la TV vaig poder escoltar com el gremi de flequers es queixava sobre l'intrusisme en el seu sector, el tema de la sanitat jo crec que simplement és l'excusa. Ara he pogut llegir tot l'article a través de jornal.cat i no puc evitar de sentir-me confós.

Perquè el gremi d'informàtica no fa el mateix? No es perden llocs de treball d'informàtics quan algunes botigues han de tancar perquè no poden competir amb els preus de les grans cadenes/centres comercials? Grans cadenes que no donen cap tipus de suport ni garanties als seus clients (la gran majoria), ofereixen un preu i pesquen clients per atraure'ls fins els seus magatzems on el client acabi comprant de tot.

Resulta que ara tothom pot vendre ordinadors, portàtils, pantalles i impressores; les cadenes d'electrodomèstics, les botigues de telefonia, les llibreries, si fins i tot amb els diaris et fan preus "especials" amb netbooks!

I això no és intrusisme? No pot resultar perjudicial per al client? Ofereixen un producte de baixa qualitat, on només importa el preu. Com t'has de creure les explicacions d'un comercial de telefonia sobre les bondats d'un ordinador que intenta encolomar-te amb el contracte de dades de la seva companyia? Una persona que instal·la neveres està prou qualificat per oferir-te un bon ordinador per jugar?

La meva intenció no és que ningú s'ho prengui malament, o que es consideri un simple atac a la "competència". No és més que una reflexió en veu alta, i segons el meu parer, no deixa de ser una evolució natural de qualsevol negoci, no podem pretendre mantenir una exclusivitat d'un servei o producte de per vida, però si podem procurar oferir un millor servei als nostres clients, més qualitat en el producte i si cal, buscar alternatives de negoci i deixar de somicar.

Acabaré fent referència a una de les frases amb que ens va obsequiar Albert Einstein;
En els moments de crisis, només la imaginació és més important que el coneixement.

2 comentaris:

gango ha dit...

Passa el mateix amb els professors d'informatica qualsevol professor que hagui estudiat física o matematiques amb un simple curset pot impartir classes d'informatica en un centre public. . .

latafanera.cat ha dit...

El gremi de flequers si sap com fer les coses...

L'altre dia mirant la TV vaig poder escoltar com el gremi de flequers es queixava sobre l'intrusisme en el seu sector, el tema de la sanitat jo crec que simplement és l'excusa. Aquest article és una reflexió en veu alta.......