cita

Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.
Oscar Wilde

divendres, 11 de desembre del 2009

Deshabilitar UAC de Windows Vista

Amb la sortida de Windows Vista la gent de Microsoft van afegir un sistema de seguretat en els usuaris per evitar executar aplicacions sense el nostre consentiment i coneixement, però la majoria d'usuaris varen trobar aquesta mesura com una pèrdua de temps i una molèstia innecessària.

La manera més simple de desactivar aquesta eina de seguretat és;

  • Botó Inici -> Panell de Control -> Comptes d'usuari i protecció infantil -> Comptes d'usuari -> Activar o desactivar el Control de comptes d'usuari -> (desmarcar la casella) Utilitzar el Control de comptes d'usuari (UAC) per ajudar a protegir l'equip.



desactivar windows vista UAC
Feu click sobre la imatge superior per a veure les captures de pantalla del procés.

Si som molt ganduls o tenim problemes en accedir al menú anterior podem intentar-ho a través d'una utilitat gratuïta anomenada TweakUAC, que podem descarregar des de la pàgina web oficial del programa.

I si tenim problemes per desactivar-ho podem intentar-ho a través del mode segur de Windows (prement F8 abans d'iniciar el sistema). Llavors accedim al compte d'administrador, i no hauríem de tenir problemes per desactivar el UAC en tots els usuaris seguint el primer mètode.

Cal dir que una vegada ens vàrem trobar un cas d'un ordinador portàtil amb Vista Ultimate, on no podíem instal·lar cap programa ni modificar configuracions del sistema degut a algún extrany error en el sistema UAC, que provocava que el botó d'acceptar estigués deshabilitat en tots els menús de les finestres que requerien confirmació. La única solució que ens va funcionar va ser accedint al sistema en mode segur, entrant amb algun usuari amb privilegis d'administrador i seguir el procediment abans indicat.