cita

Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.
Oscar Wilde

dimarts, 6 d’octubre del 2009

Error Exception Processing Message c0000013

2009106-SageSP

En ocasions Windows i altres programes que funcionen sota aquesta plataforma ens regalen una sèrie d'errors d'aquells que no saps si plorar de riure o pena. Recordo una vegada que intentava instal·lar un Contaplus (SP/Sage) i resulta que no funcionava degut a que la unitat local (disc dur) no tenia com a nom d'unitat "C", de manera que vàrem haver de tornar a formatejar i resintal·lar el sistema operatiu (potser hi havia una solució millor, però en aquell moment hi havia pressa i es va optar per la via ràpida).

L'error que ens ocupa avui és diferent, però em recorda vagament el cas anterior. Si en intentar iniciar un programa us trobeu amb un missatge semblant a aquest;
Windows – No hay disco
Exception Processing Message c0000013 Parameters 75b6bf9c 4 75b6bf9c 75b6bf9c

Quan apareix un error d'aquest tipus, ens indica que el programa que volem iniciar està buscant algun arxiu en un lloc i no el troba, més concretament diu que no pot accedir a una unitat concreta, com ara la "C", la "D", etc. Resulta que aquest error es dóna en diferents plantejaments i programes, però crec que es podria "assegurar" que en tots tenim alguns elements comuns, com son les unitats lectores de targetes de memòria, particions o discs durs externs (memòries usb, ...).

Googlejant una miqueta he trobat un article en un blog i un altre en aquest altre blog. Jo us aconsello descartar el tema dels virus i passar directament a reanomenar les unitats locals (o en xarxa) que puguin ocasionar problemes.

Jo he provat el tema de extreure amb seguretat els elements i després de reiniciar el problema tornava a reaparèixer. Per canviar el nom d'una unitat hem de seguir el següents passos (en windows XP);

Panel de control --> Herramientas administrativas --> Aministración de equipos --> Administración de discos

Dins aquesta pantalla, seleccionem la unitat que ens interessa i fent clic amb el botó dret del ratolí seleccionarem el menú "Cambiar la letra y rutas de acceso de unidad..."

Recordeu que no es pot canviar la lletra de la unitat on tenim Windows instal·lat.