cita

Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.
Oscar Wilde

dissabte, 26 de setembre del 2009

Tot el que necessites saber sobre AM3 - AMD

[caption id="attachment_177" align="aligncenter" width="560" caption="resum socket i cpu AM3"]resum socket i cpu AM3[/caption]

AMD acaba de treure al mercat les noves CPU amb una nova arquitectura i un "nou" socket, l'anomenat AM3, que substitueix a l'actual AM2. Aquest processador està ideat per treballar a màxim rendiment amb les noves memòries DDR3 (plenament compatible).
Un dels punts forts és que qualsevol CPU amb socket AM3 és compatible amb les plaques base que trobem en l'actualitat i que siguin AM2, o AM2+. Per tant si teniu una PB amb aquest socket podeu actualitzar a una CPU nova sense necessitat de canviar de PB. Al contrari no serveix però, és a dir si teniu una PB amb socket AM3 no podeu posar-hi una CPU vella (AM2) perquè no funcionarà.

Resumint en plan esquema;
PB AM3 + CPU AM3 = OK
PB AM2 + CPU AM3 = OK
PB AM3 + CPU AM2 = no funciona

Això com sempre és molt bonic en la teoria, però cal tenir en compte un fet, i és que si volem millorar la potència del nostre ordinador cal que tots els components treballin amb totes les seves capacitats i prestacions. Si tenim una placa base AM2 i fiquem un processador super potent AM3 el rendiment no serà el mateix que podríem obtenir amb una configuració òptima amb PB i CPU AM3. Però esdevé un punt a favor en el tema de reparacions i manteniment del nostre ordinador, ja que si volem no caldrà canviar tot el PC (processador, placa mare, memòria ram)... sempre i quant no s'espatlli la placa mare, on tocaria canviar-ho tot sinó aconseguim una PB amb el socket de la nostra CPU.

1 comentari:

latafanera.cat ha dit...

Tot el que necessites saber sobre AM3 – AMD...

Petit resum amb informació sobre el nou tipus de processador d'AMD, l'anomenat socket AM3....