cita

Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.
Oscar Wilde

dimarts, 17 de novembre del 2009

Traducció al català per a OpenCart v1.3.4

20091116-opencart-cat

Últimament he estat trastejant amb una plataforma de compres a través d'Internet anomenada OpenCart, a la seva flexibilitat i excel·lent acabat gràfic de la interfície ja hi podem afegir una altre raó per fer-lo servir; la traducció al català de tot l'apartat de la botiga (catalog) per a la versió actual, la 1.3.4.

M'ha agradat tant que he decidit contribuir al projecte aportant una traducció al Català, que espero tothom en pugui gaudir. Queda pendent l'apartat d'administració.

Podeu descarregar els fitxers de traducció a través d'aquest enllaç directe, disponible a la pàgina de contribucions d'OpenCart. Han actualitzat la pàgina i ara mateix només ofereixen les contribucions per a les versions més actuals del programa. Tan aviat com tingui un moment pujaré la traducció al servidor per si algú la necessita. Però ja estem treballant amb la traducció de les versions més actuals d'Opencart.

A l'arxiu comprimit hi trobareu tots els fitxers requerits, així com les instruccions per instal·lar-ho sense gaire problemes. Tot i que aprofitaré aquest article per a deixar-vos els passos a seguir en el procés;

  1. Descomprimir el fitxer "opencart-catalog-catalan.zip".

  2. Copiar la carpeta "catalog" en el servidor web on tenim la instal·lació d'OpenCart.

  3. Obtindrem una estructura de carpetes semblant a aquesta: ...\opencart\catalog\language\catalan\*.*

  4. També copiarem la imatge "bandera_cat.png" dins la carpeta: ...\opencart\admin\view\image\flags\

  5. Crearem l'idioma dins del programa, a través del menú d'OpenCart: admin --> configuration --> localisation --> language

  6. Premem el botó "Insert", llavors introduïm els valors en cada apartat: Language Name: Català | Code: ca | Locale: ca_ES.UTF8,ca_ES | Image: bandera_cat.png | Directory: catalan | Filename: catalan | Status: Enabled | Sort Order: 1

  7. L'últim pas serà a través del menú: admin --> configuration --> setting. Dins el menú "Settings" accedirem a la pestanya "Local" i seleccionarem la opció "Català" en l'apartat "Language". Premem el botó "Save".

  8. Amb això haurem finalitzat el procés i la interfície de la botiga ja estarà en català.


Per a qualsevol comentari o suggeriment sobre aquesta traducció no dubteu en contactar a través dels canals habituals, o bé amb un comentari en aquest article. Si ho voleu també podeu seguir el tema a través del missatge en el fòrum oficial d'OpenCart.

Si heu trobat alguna utilitat en aquest article o teniu intenció de fer servir aquesta traducció a la vostra botiga online, podeu contribuir a la "causa" realitzant una petita donació, com a mostra d'agraïment i/o suport per a pròximes traduccions;


També podeu realitzar un donatiu a través d'aquest enllaç (PayPal).

13 comentaris:

latafanera.cat ha dit...

Traducció al català per a OpenCart v1.3.4...

Últimament he estat trastejant amb una plataforma de compres a través d’Internet anomenada OpenCart, a la seva flexibilitat i excel·lent acabat gràfic de la interfície ja hi podem afegir una altre raó per fer-lo servir; la traducció al català de tot......

хостинг ha dit...

Ja, verjetno zato je

Manuel ha dit...

El enlace de descarga no existe. ¿Tienes la traducción a catalán de la última versión?
Gracias.

hande ha dit...

#2 Han actualizado la web de contribuciones (extensiones) y ahora sólo aparecen las descargas para las versiones mas actuales. Tan pronto como pueda lo subo al servidor.
De todos modos, quería añadir que estamos trabajando en la traducción de la nueva versión, tan pronto esté lista os informaremos.

joan ha dit...

ja teniu la 1.4.7 ???
us puc ajudar ?
gràcies.

joan ha dit...

carles,
quan he dit la 1.4.7 volia dir la 1.4.9 !
salut!

hande ha dit...

Doncs ara mateix estic molt enfeinat, però de seguida que pugui miraré de llançar la traducció de la 1.4.9.1 o de la versió que sigui més actual en el moment que m'hi fiqui.

Ivan ha dit...

Hola;
He vist que esteu a punt de treure la traducció en català de la versió 1.4.9.1...
Volia felicitar-vos per la vostra feina, a part de oferir la meva ajuda si us fa falta.

Sense voler ofendre, quan creieu que la podreu tenir?

hande ha dit...

Bé, en aquestes dates estem bastant enfeinats i no puc assegurar una data concreta fins que no acabem altres projectes que també tenim pendents :(

Tan aviat estigui disponible ho anunciarem a la web.

jordi ha dit...

Jo també estic interessat en la versió en català, estic construint la meva botiga amb aquesta eina que de moment es porta be però fa mal d' ulls que nomes em surt amb Castellà i angles. Anims i força.

Michael ha dit...

Hola. Puc pagar 100 $ ara si la traducció pot estar llest en 1-2 setmanes perquè ho necessito per a un client. M'ho saber. (Aquest text traduït amb google - ho sento si no és bo)

hande ha dit...

Perdona pel retard en la resposta, però hem tingut un "problema" de spam en els comentaris i he tingut feina a netejar-ho de forma manual i no havia vist el missatge.
Si ho vols pots contactar a través de;
http://carlesreig.com/about/
http://sielarts.com/contactar.html

I continuem parlant sobre el tema si encara hi estàs interessat.

arracades ha dit...

no funciona!