cita

Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth.
Oscar Wilde

dilluns, 14 de juny del 2010

On trobar feina a Internet?



Al llarg de la nostra vida laboral, i sobretot, tenint en compte la situació actual, una de les tasques que molts haurem de realitzar a diari és la recerca de treball, i un dels mitjans o canals que poden resultar més ràpids és a través d'Internet, tot i que ens centrarem en portals especialitzats del sector també deixarem un llistat amb altres pàgines on podeu trobar informació i altres eines relacionades.

No cal dir, que no podem deixar de banda altres mitjans en la nostra recerca, com visitar empreses per entregar el nostre currículum en ma, recerca a les ofertes de la premsa escrita, coneguts... Internet ens dóna la possibilitat d'accedir en un moment a moltes ofertes, però també ens poden rebutjar amb la mateixa facilitat.

Abans d'iniciar el procés cal actualitzar el nostre currículum i sempre que sigui necessari crear una carta de presentació personalitzada per a cada oferta de treball. Després hem de trobar quina és la nostra motivació, què volem fer, de què ens agradaria treballar, quines son les nostres expectatives i tot seguit fer-nos una pregunta: tenim la formació i/o experiència que requereix el lloc de treball que ens interessa? A partir d'aquest moment només hem de decidir quina és la nostra zona d'actuació; municipi, província o zona d'actuació on podem treballar.

El procés per a trobar feina a través d'Internet el podem resumir en aquests passos;

  1. Accedir a la pàgina amb les ofertes de treball.

  2. Cercar les ofertes que ens puguin interessar, ja hi serem a temps de descartar més endavant.

  3. Registrar-nos a la pàgina, ens demanarà les dades personals, així com introduir el nostre currículum vitae.

  4. Inscriure'ns en l'oferta de treball que volem. En aquest punt l'empresa rep el nostre interès per la seva oferta de feina i comença el procés de selecció.

  5. Esperar per una resposta, normalment serà a través de la mateixa pàgina web, però també poden contactar a través del correu electrònic o per telèfon, sobretot si el nostre perfil els sembla adequat. Poden passar hores o dies, així que paciència. La majoria d'inscripcions finalitzen en aquest moment.

  6. Si la nostra candidatura és escollida l'empresa contactarà amb nosaltres, molt probablement ens demani més informació o una entrevista personal.




Per a buscar feina en Català disposem d'algunes eines molt potents, amb l'avantatge que es tracta d'ofertes de treball millor localitzades, és a dir, més properes a nosaltres:


Feina activa:


Feina activa és un portal creat per el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) que ofereix un sistema de localització d'ofertes de treball, així com també eines per a les empreses que precisen incorporar nous treballadors entre altres aspectes. Fins i tot disposa d'un servei d'informació actualitzada a través de Twitter.

Una de les coses interessants en aquest portal és la possibilitat de buscar ofertes de treball des de la mateixa portada, però filtrant els resultats segons les nostres preferències, com a mínim hem de buscar per categoria i província, però podem afegir-hi municipis, horari laboral. Si volem accedir a la informació de l'oferta de treball no cal estar registrar en el portal, tot i que si volem inscriure'ns a la mateixa si que serà necessari.

Podem crear diferents perfils o currículums segons les nostres necessitats, és a dir, podem crear un currículum personalitzat per a cada feina.

També ens ofereix un seguit de vídeos que ens demostren i expliquen com trobar les nostres preferències laborals, així com un qüestionari (200 preguntes) que ens permetrà conèixer i definir millor les nostres preferències i objectius laborals: Què m'agrada fer? Com sóc? Què sé fer? Molt útil per a tenir les idees clares, sobretot de cara a omplir el currículum, carta de presentació i entrevista de treball amb els responsables de recursos humans de selecció de personal.

Altres portals en català:


SLO, serveis locals d'ocupació, administrat per la Xarxa de Serveis Locals d'Ocupació; hi trobarem ofertes de treball molt localitzades i properes a nosaltres, és un servei gestionat per la Diputació de Barcelona. Ens permet utilitzar el cercador d'ofertes de treball per província o municipi, i també una recerca avançada segons l'ocupació que ens interessi.

Infofeina, permet realitzar recerques per comarques, nivell d'estudis, contractes a temps parcial, feines com a comercial... Com a principal avantatge té una gran quantitat d'ofertes de treball disponibles, així com una gran facilitat d'ús de la pàgina.


Altres portals i recursos per a trobar feina:


Portals per a trobar feina a Internet (en Espanyol), ofertes a nivell estatal;

Portals webs amb informació d'oposicions i oferta pública de treball;

Llistat amb molts enllaços per a trobar feina: Borses de treball a Internet.

Butlletí Oficial de la Província de Barcelona - https://bop.diba.cat/

Buscar feina en anglès com autònom (freelance);

Altres llocs i serveis amb informació sobre feina com ara Twitter, on podem fer un seguiment d'ofertes de treball per a dissenyadors, programadors, etc.

  • Llista amb feines; http://twitter.com/carlesreig/jobs-freelance

  • Fent una recerca per "jobs" podem obtenir altres resultats interessants, no cal dir que en gairebé tots l'anglès és l'idioma predominant.

5 comentaris:

Bitacoras.com ha dit...

Información Bitacoras.com...

Valora en Bitacoras.com: Al llarg de la nostra vida laboral, i sobretot, tenint en compte la situació actual, una de les tasques que molts haurem de realitzar a diari és la recerca de treball, i un dels mitjans o canals que poden resultar més ràp......

maria castro ha dit...

Portal de contactes de feina i ocupació. Inclusió de CV i cerques de feina segons perfil, sector i ubicació geogràfica. http://www.contactosdetrabajo.com
Slts

Miguel A. López ha dit...

Hola, buenos días

Les sugiero el siguiente portal de empleo, que seguro que a muchos les puede interesar:

Portal de empleo - Insertia.net

http://www.insertia.net

Saludos a todos!!!
Miguel A. López

Oliver Jones ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
abrahemradel ha dit...

Harrah's Casino & Hotel | Harrah's Philadelphia
For Harrah's Philadelphia, it's a great 경상북도 출장마사지 place to 김제 출장마사지 stay, and 사천 출장안마 this is why it's hard to deny the quality. Enjoy 여수 출장안마 top 의정부 출장샵 amenities, world-class